Het leasen van een paardenvrachtwagen

Het leasen van een paardenvrachtwagen wordt steeds populairder. U betaalt een vast bedrag per maand en aan het einde van de looptijd blijft de paardenvrachtwagen van u. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bij financial lease betaalt u elke maand een bedrag van gelijke hoogte aan rente en aflossing. Aan het einde van de lease heeft u het gehele aankoopbedrag (exclusief btw) afbetaald. U bent dan volledig eigenaar van de paardenvrachtwagen.

Heeft u liever een lager maandelijks te betalen bedrag? Dan kunt u besluiten om te leasen met een slottermijn. Als u hiervoor kiest, heeft u na het betalen van alle aflossingstermijnen nog een restbedrag openstaan dat betaalt dient te worden om de paardenvrachtwagen in uw bezit te krijgen.

Full operational lease staat in de volksmond ook wel bekend als all-inclusive lease. Bij deze leasevorm is de leasemaatschappij, tegen een vast bedrag per maand, verantwoordelijk voor vrijwel alle kosten die u maakt bij het gebruiken van uw horsetruck. In feite betaalt u dus alleen voor het gebruik.

De leasemaatschappij is juridisch en economisch eigenaar van de horsetruck, waardoor deze niet op uw balans komt te staan. Full operational lease is daarom vooral interessant als u een paardenvrachtwagen nodig heeft maar er geen eigenaar van wilt zijn.

Ook als het leasecontract is afgelopen bent u geen eigenaar van de horsetruck. Op dat moment kunt u ervoor kiezen om de vrachtwagen in te leveren, opnieuw te leasen of over te kopen van de leasemaatschappij.

Comments are closed.