Regiokampioenschappen Drenthe 2018 in Exloo

augustus 13, 2018

Het Hippisch Centrum Exloo was evenals vorig jaar de locatie voor de regiokampioenschappen Drenthe 2018. Wij hebben als hoofdsponsor van de KNHS Drenthe weer ons steentje kunnen bijdragen aan dit mooie evenement.

Springen
Van 26 tot en met 28 juli werden de kampioenschappen voor het springen gehouden. Vanwege de warmte was er een iets aangepast programma. De eerste combinaties kwamen al om 7 uur ’s ochtends in de ring zodat het programma rond de middag beëindigd kon worden.

In het ZZ springen werd Renate Beuving met haar grote Fellow kampioene van Drenthe. Zij was als enige in beide parcoursen foutloos. Lysanne Kruizinga met Erunella werd hier reservekampioen na in beide parcoursen vier strafpunten te hebben gereden. Ook in de klasse Z was Wim Pomp de enige die beide parcoursen foutloos reed en hij kon zich als kampioen laten huldigen met Ga la Vie PH.  Kristyna Mikulkova werd hier reservekampioen met Sidney. Alexander Chitty pakte de derde plaats in het Z, maar won met Ilex de kampioenstitel in het M springen. Voor Wim Pomp werd het een dubbel feestje. Hij mocht zich ook in de klasse L laten huldigen als kampioen. Bij het B springen werd Miranda Harke met Jackpot kampioen.

Bij de pony’s was het drie maal feest voor de familie Redder uit Staphorst. Simon Redder behaalde niet alleen de titel in de klasse L categorie a/b met Black Magic, maar ook met Jay’s Lisa won hij in de klasse M categorie c. Grote broer Raymond Redder werd met Haley la Verdi kampioen in de hoogste klasse ZZ categorie d/e.
Mascha Weinans presteerde ook erg goed in de warmte tijdens deze dagen. Zij werd maar liefst twee maal kampioen in de klasse B a/b met Ddm Floor en in de B d/e met Ddm Orchid’s Fiona.
Kampioen in de klasse B categorie c werd Floor Tissingh met Equador, in de klasse L c Marc Olde met Brummershoeve Paladin, in de klasse L d/e Ruben de Vries met Fazou, in de klasse M d/e Marleen Otten met It’s me en in de klasse Z d/e Anne Feenstra met Jolly.

Dressuur
De kampioenschappen dressuur werden een weekend later gehouden op 3 en 4 augustus.

Op de vrijdag was het de beurt aan de afdelingsdressuur. Maar liefst twintig vier- en zestallen kwamen aan de start in de reguliere proef en de kür op muziek!
Bij de viertallen won Quattro Cavalli uut Drenthe in de klasse L-pony’s. De groep, die nog maar enkele weken aan het trainen was, piekte op het juiste moment. De Zuid Drentse Meertallen wonnen de kür op muziek bij de pony’s met hun M viertal.
RV de Stidalruiters behaalde maar liefst twee kampioenstitels. Bij de reguliere proef voor de viertallen in de gecombineerde klasse L/M en ook bij de kür op muziek klasse M/Z. Dit was voor hen de eerste keer dat ze een kür reden en ze behaalden hier een mooie score van 72,8%.
Het gebeurt bijna nooit maar bij de zestallen werden ex aequo kampioen de Zuid-Drentse Meertallen Team 1 en de Zuid-Drentse Meertallen Friezen Team 2 in de gecombineerde klasse Z/ZZ.
RV Exloo werd kampioen bij de gecombineerde klasse L/M en het L zestal van RV de Stroomruiters won bij de pony’s.

De verenigingskampioenschappen werden dit weekend afgerond met de dressuur. De week ervoor waren de springcombinaties van RV Exloo (paarden) en VVV Rouveen (pony’s) allen foutloos. De dressuurcombinaties deden er nog een schepje bovenop en behaalden in totaal de hoogste scores. Hiermee werden deze verenigingen kampioen!

Jacqueline Windt mag zich de nieuwe Drents kampioen ZZ-licht dressuur noemen. Als eerste reserve kreeg ze te horen dat ze toch nog mocht starten met Frodo. Ze ging met geen enkele verwachting van start maar won toch de titel en maakte daarmee Maaike ten Hoor reservekampioen met LED for Lights Zamara Sue. Floor van Manen werd Z2-kampioen met Gregor nadat zij in de eerste proef een riante voorsprong van 6% had opgebouwd. In de kür zaten helaas een paar kleine storingen daar Gregor het niet op had met roze tentjes. Voor Floor Vos kon de dag niet meer stuk. Als eerste gestart in de klasse M2 bleef ze bovenaan staan met Indiana-Linda DFV. Vervolgens reed ze met Happy-Feet DFV in de klasse Z1 ook de hoogste punten waardoor ze zich twee maal kon laten huldigen als kampioen. Lauret Brinkman heeft inmiddels de ponytijd achter zich gelaten en werd met Gina h in de klasse M1 kampioen. Judith Pietersen werd met de Friese hengst Robyn kampioen in de klasse L2 en Karlijn Leemans met Evy kampioen in de klasse L1.
Wim Pomp, een week eerder kampioen in het L en Z springen, liet deze dagen nog even zijn dressuurkunsten zien en werd kampioen in de B dressuur.

Bij de Z2 d/e pony’s was Lisa Hamminga haar eigen concurrente maar met Golden Delight reed ze met een ruime voorsprong naar de titel Drents kampioen. De Z1 d/e werd gewonnen door Soily Brookman met Ziggy AW.  Marcella Berends werd kampioen in de klasse Z-categorie c met Allstar. Inge Oelen pakte de titel in het M2 d/e met Hanzehof’s Dylan. In de klasse M1 d/e werd Marit Heikens met Bono van de Manuhoeve kampioen.
De blijdschap bij de zusjes Hingstman was groot! Indy pakte in de B a/b met Flanell de titel en zusje Kyra in de M1/M2 met haar Job. In de klasse M1/M2 categorie c was het Larissa de Wolde met Timon
die het kampioenslint omgehangen kreeg.
En er waren nog meer kampioenstitels: in de klasse B c voor Floor Tissingh met Equador, in de B d/e voor Anouk van der Vinne met Burberry Britt. In de klasse L1 a/b voor Daphne Bouwmeester met Beauty, in de L1 categorie c Silke Reuvekamp met I Follow You en in de L1 d/e Carlijn van Mensvoort met Deanston Emelwerth. Bij de klasse L2 categorie c was het Sarah Goeree met Julia en in de L2 d/e Valencia Kort met Tunja’s Aljardie.

Alle kampioenen en prijswinnaars van harte gefeliciteerd en veel succes op de Hippiade!

Uitslagen: www.paardensportdrenthe.nl.

Foto’s: Regio Drenthe en Hippisch Centrum Exloo

 

Sticky

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*