Dekstation Gaasterland nieuwe eigenaar van een Sodiak Horsetruck

november 23, 2017

In 1995 begonnen Hendrik Eppinga en Martine Bleeker samen met Johan Dijkstra Dekstation Gaasterland. Een dekstation met name ingericht voor Friese paarden, destijds gevestigd in de buurt van Nijemirdum. De eerste Friese dekhengst die hier gestationeerd was, was Ulke 338 (Tjimme x Reitse) gefokt door Obe Mous uit Hemelum en daarna altijd in eigendom van Willem Wester uit Tjerkgaast.

Alleen al in het eerste jaar werden er 80 merries bediend waarna het bedrijf bleef groeien. Er werd omgekeken naar een nieuwe locatie die in 1999 gevonden werd op landgoed ‘Kippenburg’ temidden van de Gaasterlandse bossen. Op het landgoed vind je een buitenmanege, een stapmolen, een overdekte longeercirkel en goede aansluiting met ruiterpaden. De manege van Gaasterland ligt bovendien zeer dichtbij. Sinds de verhuizing heeft Hendrik Eppinga de dagelijkse leiding van Dekstation Gaasterland op zich genomen.

De hengstenhouderij vormt een grote tak van het bedrijf, maar daarnaast kun je ook uitstekend terecht voor het keuringsklaar maken van voornamelijk Friese paarden. De paarden worden dan klaargemaakt voor keuringen, fokdagen of IBOP-proeven. Naast merries met veulens van klanten hebben Hendrik en Martine ook een aantal eigen fokmerries. In een interview met Het Showpaard vertelt Hendrik: “Ik wil graag een goed veulen fokken. Het fokken van een dekhengst is iets wat je overkomt, het komt altijd onverwachts. Fokken is in mijn ogen niet altijd 1 + 1 = 2. Je hoeft ook niet met het duurste materiaal te fokken. Er moet gewoon fok in de merrie zitten of ze nu een tweede premie ster is of een model, genetisch is dat allang bekend.”

Hendrik en Martine hebben onlangs een fraaie Sodiak Horsetruck aangeschaft. Deze truck is geschikt voor het vervoeren van twee paarden. Door het hoge tussenschot wat gemaakt is van RVS en voorzien is van dikke kussens is het ook mogelijk om hengsten te vervoeren met deze paardenwagen. Door het camerasysteem wat gemonteerd is in de auto kunnen de paarden tijdens het vervoer goed in de gaten worden gehouden. Kijk voor alle specificaties van de truck hier: https://www.deboer-horsetrucks.nl/product/nieuwe-paardenvrachtwagens/sodiak-paardenvrachtwagen-2/ Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over deze wagen!

Wij wensen Dekstation Gaasterland heel veel veilige en comfortabele kilometers toe!

Sticky

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

 • Over Ons

  Specialist in 2-paards horsetrucks voor B-rijbewijs op maat. De paardenvrachtwagens worden op maat gebouwd. De inrichting, de afwerking en de kleuren worden door de klant gekozen.

 • Waarom een De Boer Horsetruck?

  • Al 40 jaar een betrouwbare partner
  • Vakkundig en kennis van zaken
  • Welbevinden en veiligheid van paard voorop
  • Speciaalbouw en tailormade mogelijk
  • Volledige garantie en service
  • Wij luisteren echt en denken met u mee
 • Contactgegevens

  De Boer Horsetrucks
  Oostering 28
  7933 TM Pesse
  Nederland

  Telefoon: +31(0)528 760017
  E-mail: info@deboer-horsetrucks.nl
 • Blijf op de hoogte van onze gastblogs, tips en nieuwsitems.

  Bekijk onze privacy policy hier.