Het keuringsseizoen komt er weer aan!

april 24, 2017

Het voorjaar is begonnen, het mooie weer is in aantocht en overal rollen de veulentjes uit de merries. Dit betekent voor KWPN Regio Drenthe dat er gestart wordt met de voorbereidingen van de keuringen. Elke fokker is natuurlijk ontzettend trots op zijn of haar nieuwe aanwinst en wil deze graag tonen aan het publiek en aan de deskundige jury van het KWPN tijdens de veulenkeuringen in Rolde en het Zuidenveld in Sleen. Tijdens deze keuringen hopen de fokkers natuurlijk op een eerste premie maar ook op een uitnodiging voor de Centrale Keuring.

De Centrale Keuring van het KWPN Regio Drenthe vindt ieder jaar plaats op de terreinen van CH De Wolden, dit maal op 19 juli. Tijdens de Centrale Keuring worden de beste paarden van de regio Drenthe getoond. Zoals eerder genoemd, worden de beste veulens opnieuw bekeken en geklasseerd. Verder is er voor de 3-jarige paarden die bij de stamboekkeuring in Bronneger het predicaat “ster “ hebben behaald de mogelijkheid om graadverhoging te krijgen naar “voorlopig keur”.

Daarnaast is het KWPN en specifiek het KWPN Regio Drenthe actief bezig om de verbinding te maken met de sport. Sport en fokkerij kunnen namelijk niet zonder elkaar, ruiters willen immers de beste paarden en fokkers willen graag dat hun paard mee doet op het hoogste niveau. Echter blijkt in de praktijk dat fokkers en ruiters elkaar nog niet altijd weten te vinden. Tijdens de Centrale Keuring is er daarom ook de PAVO Cup voor dressuurpaarden en de Blom Cup voor springpaarden onder het zadel, waarin gekeken wordt welke paarden de grootste potentie hebben als sportpaard.

Ter voorbereiding op de onder andere deze Blom Cup is het KWPN Regio Drenthe dit jaar gestart met de “De Boer Horsetrucks Jonge Springpaarden Opleiding”. Zoals uit de naam al blijkt heeft, trouwe sponsor van het KWPN Regio Drenthe, De Boer Horsetrucks zich aangesloten bij deze opleiding. Het doel is om jonge paarden te begeleiden zodat deze in een tijdbestek van vier weken in staat zijn een BB parcours af te leggen, waarna de ruiters en amazones thuis verder kunnen trainen met de opgedane kennis.

Kortom, er vinden de komende tijd veel mooie evenementen plaats van het KWPN Drenthe en we nodigen u van harte uit om deze evenement bij te wonen. Voor meer informatie kijk op: kwpndrenthe.nl

Geschreven door:

Geertje Oldejans
KWPN Regio Drenthe

Sticky

Comments are closed.