Conny Loonstra – Het kan ook anders

september 21, 2017

Werken in de paarden is voor veel paardenliefhebbers een grote droom. Zo ook mijn droom. Ook ik wilde graag ‘iets’ in de paarden doen. Zo droomde ik lange tijd van het runnen van een eigen pensionstal.

Wat leek het mij toch heerlijk om elke dag weer ’s ochtends vroeg op stal te kunnen beginnen, je eigen stalmanagement te kunnen bepalen en elke dag rond te kunnen lopen op je eigen stal.

Nu achteraf kijk ik daar wel een beetje anders tegenaan, maar op dat moment voldeed het aan mijn ideaalbeeld.

Helaas was het hebben van mijn eigen pensionstal financieel niet haalbaar en dus moest ik iets anders verzinnen.

Ik heb VWO gedaan en ik ben daarna economie gaan studeren. Ik heb mijn studie netjes afgemaakt, maar er uiteindelijk niks mee gedaan. Daar waar studiegenoten bij grote bedrijven gingen werken, bleef de paardensport een grote aantrekkingskracht op mij houden.

Via omwegen heb ik er dan ook uiteindelijk mijn werk van gemaakt. Maar wel op een hele andere manier dan ik mij had voorgesteld.

Als we denken aan werken in de paarden, denk je al snel aan werken als ruiter, instructeur, groom of pensionstalhouder. Maar er zijn zo veel meer mogelijkheden. Zeker in deze tijd van het internet, social media en technologische ontwikkelingen.

Mijn werk bestaat nu voornamelijk uit het maken van online trainingen voor dressuurruiters in samenwerking met toptrainers. Dit doe ik onder de naam DressagePro met trainers zoals Rien van der Schaft, Rico Schuijers en Morgan Lashley en samen met Tristan Tucker onder de naam TRTmethod.

Daarnaast organiseer ik een jaarlijks dressuurevenement, DressagePro Live (voorheen genaamd Paard&Lifestyle Masterclass). Op 1 oktober vindt alweer de vijfde editie plaats, waar je overigens ook de prachtige paardenwagens van De Boer Horsetrucks kunt bewonderen.

Én binnenkort verschijnt er een App voor dressuurruiters en trainers.

Ik had van tevoren echt niet kunnen bedenken dat ik dit zou gaan doen. Ik ben vijf jaar bezig geweest met verschillende dingen in de paardenwereld voordat ik uitkwam op datgene wat ik vandaag de dag doe. Maar door verschillende dingen te proberen, kom je erachter wat bij je past én waar mensen behoefte aan hebben.

Bij alles wat ik doe, staat één ding centraal: dressuurruiters helpen om hun doelen te behalen door de beste kennis te delen. Ik ben er van overtuigd dat als je ruiters en/of paarden met iets kunt helpen, en dus waarde biedt, je er altijd je werk van kunt maken.

Dus voor mensen die in de paarden willen werken óf succesvoller willen zijn in datgene wat ze doen, raad ik altijd aan om na te denken over welke problemen je oplost en hoe je waarde kunt bieden. Maar of andere ruiters ook echt zitten te wachten op jouw producten of diensten? Daar kom je maar op één manier achter. En dat is door het gewoon te doen!

Wil jij ruiters les geven en doe je dat op een unieke manier volgens jou? Ga dat dan vooral doen en kom erachter of het aanslaat. Denk jij dat hippische bedrijven er bij gebaat zijn om jou te sponsoren, omdat je zo veel volgers op social media hebt? Neem contact op met de bedrijven en kom erachter of ze je daadwerkelijk willen sponsoren.

Het is heel belangrijk dat je bedenkt wat je wilt bereiken, maar uiteindelijk gaat het erom dat je elke dag weer een stap zet die jou dichter brengt bij je doelen.

Mijn grote doel op dit moment is het hebben van een eigen trainingslocatie waar ik trainingsweekenden en DressagePro Live kan organiseren. Maar met alleen dromen over wat voor stallen ik wil hebben en wat voor bodem in de rijhal moet liggen, gaat het niet lukken.

Het is elke dag hard werken om je doelen te bereiken. Maar als je iets doet waar je passie ligt, gaat het wel een stuk makkelijker en kun je echt genieten van de weg ernaar toe.Sticky

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*